Lokacija

Prirodne i kulturne znamenitosti

 
Jezero

5 km od apartmana smjestilo se Tribaljsko jezero. Omiljeno je to izletište žitelja okolnih mjesta, kao i brojnih gostiju. Na jezeru je zabranjeno kupanje, ali možete uživati u sportskom ribolovu na slatkim vodama, popodnevnom pikniku na nekom od uređenih izletišta ili paraglidingu s letovima iznad jezera.

Plaže

Crikvenička Rivijera obiluje prekrasnim uvalama i plažama. Uz šljunčane i pješčane plaže, uživajte u prekrasnom, čistom moru i prošećite šetnicama obraslim mediteranskim biljem. Odaberite neku od uređenih plaža s brojnim sportskim i zabavnim sadržajima, ili pak mirnu prirodnu uvalu, odmaknuto od gužve i buke.

Izdvojit ćemo plažu Kaštel i plažu Podvorska - obje udaljene tek nekoliko minuta od naših apartmana. Kaštel je šljunčana plaža koja obiluje mnogim sadržajima za djecu i odrasle, a uz samu plažu nalazi se restoran te nekoliko kafića.

Ako vaš savršen odmor obavezno uključuje i vašeg ljubimca - crikvenička plaža za pse "Podvorska" jedna je od top 5 najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali! Tamo se smjestio Monty’s Dog Beach Bar, pa osim što se možete bezbrižno okupati sa psom, tamo se nalaze i posebno izrađeni suncobrani, a vaš ljubimac može uživati psećim kolačićima.

Romantične šetnje prirodom

Najljepša šetnica na crikveničkom području, kako je mnogi opisuju, nastala je još ranih tridesetih godina 20. stoljeća, a dobila je naziv Ljubavna cestica.

To je prekrasna oaza, duga 8 km, u kojoj ćete pronaći prekrasnu simbiozu prirode i kulturno – povijesne baštine. Oaza u kojoj ćete probuditi svoja osjetila, bilo da zaljubljeno gledate u voljenu osobu držeći je za ruku, osluškujete morske valove ili pak uživate u mirisu mediteranskog bilja. Putem ćete naići na najstariji spomenik srednjovjekovnog fortifikacijskog graditeljstva u Vinodolu - Gradinu Badanj, ili pak spomenik Pod veli kamik - prvi vodovod ovog kraja i izvor pitke vode.

Možete posjetiti i Mediteranski labirint ljubavi koji se sastoji od 400 grmova lovora te pruža neiscrpan izvor zabave za odrasle, ali i djecu.

Biciklističke staze

Biciklističke staze vode od morske obale i sežu u Vinodolsku dolinu, daleko od glavnih prometnica. Uživat ćete upijajući prekrasne slike raznolikosti krajolika. Na crikveničko-vinodolskome području vas očekuje ukupno otprilike 300 km biciklističkih staza, od kojih su neke pogodne za bicikliste rekreativce, dok su druge zahtjevnije i predstavljaju izazov vrhunskim sportašima i natjecateljima raznih biciklističkih utrka.

 

Sadržaj u našoj blizini

 
Plaže, restorani

100 m od apartmana nalaze se predivne plaže, a centar grada udaljen je 5 minuta pješice. Ukoliko ne želite kuhati, nego se prepustiti apsolutnom uživanju, u našoj blizini smjestilo se i nekoliko restorana te barova. Sve što vam je potrebno, možete nabaviti i u nekoliko marketa i supermarketa, koji se nalaze stotinjak metara od nas. Iako naši gosti najčešće stižu kopnom, zračna luka Rijeka udaljena je tek 12 km od nas - za sve one koje više vole putovati zrakom.

CRIKVENICA - 120 godina tradicije

Turističko središte

Apartmani Nika smješteni su u Crikvenici - poznatom turističkom odredištu s tradicijom dužom od 120 godina. Uz lijepe pješčane i šljunkovite plaže, naši gosti mogu uživati u uređenim šetalištima, pješačkim i biciklističkim stazama, sportovima na vodi te brojnim drugim sadržajima. Osim prirodnih, Crikvenica obiluje i mnogim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Doživite otmjene palače i povijesne spomenike ili posjetite mnoštvo koncerata od ozbiljne do zabavne glazbe, tradicionalne priredbe, ribarske fešte i dr.

 

Otoci, nacionalni parkovi i mjesta

 
Povezanost

Dopunite svoj boravak izletom u bližu i dalju okolicu. Posjetite neke od obližnjih otoka: Rab, Krk ili otočić Košljun i otkrijte njihove čari i bogatu baštinu. U blizini se nalaze i neki od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske poput Plitvičkih jezera, Brijuna, Risnjaka, Sjevernog Velebita i slapova Krke. Možete posjetiti i Opatiju, jedno od najstarijih turističkih mjesta u Hrvatskoj. Tek nešto više od sat vremena vožnje dijeli vas od Istre koja će vas očarati svojom prirodom, malim mjestašcima i ukusnom hranom.